Вече сте си избрали роклята, прическата и букета, но едновременно с това трябва да се захванете и с организацията на мястото и най-вече да си изберете сватбена декорация. Не се притеснявайте, гостите ви няма да дойдат на събитието с каталог на Pantone, за да видят в какъв цвят сте си избрали да са кърпичките на масата.

Оставете дреболиите настрана и заложете на цялостен дух и концепция.

Вдъхновения и идеи за сватбена декорация

декорация за сватба

Можете да заложите на тематични партита. На снимката горе младоженците са избрали декорацията на тържеството да е пряко свързана с книгата на Луис Карол “Алиса в страната на чудесата”. Има номерации на масите с илюстрации на героите, чаената маса на Лудия Шапкар и бонбони, сложени в тематични купички.

сватбена декорация

За студения сезон е препоръчително сватбеното тържество да се проведе в затворено пространство. В случая избраното място е луксозен ресторант, изцяло декориран в бяло – бели столове, бели покривки и бели цвета. Светлинните ефекти придават и приятният лилав нюанс на залата.

Красива сватбена декорация

декорация за сватби

Един оригинален начин да освежите сватбения си декор в градината, е да поставите буркани вместо претенциозни вази. Така ще предадете на тържеството си нотка на свежест и оригиналност.

сватба декорация

 

Един изискан начин да внесете атмосфера при сватбената декорация – балони, бял порцелан и клони, залепени с пожелания от гостите. Бялото си остава символ на новото начало, което ще градите заедно с любимия. Белият цвят също така символизира невинността на чистите ви чувства. Бялото е цвят, който балансира цветовете на спектъра, той придава чувство  на защита и спокойствие, на уют и надежда. Затова не се притеснявайте, че сте заложили твърде много от този цвят в декорацията за сватбата. Той никога не е в повече.

сватбена агенция декорацияБелите цвета с лек жълт нюанс, подредени в една линия, са идеални за създаване на пътека. Сложете няколко свещи и внесете цвят със зелени стръкчета.

сватбена декорация

Ако имате идея да се вричате във вечна любов на брега на морето в компанията на само близки хора, можете да заложите на подобна декорация с шатра. Тя е подходяща за летните сватби и е както романтична, така и придава магично усещане за антична божественост.

декорация за сватба

Китайската култура е очарователна, освен това  е навлязла и се е вкоренила и в европейските държави. Ето един удачен пример, как можете да внесете духа от Азия в сватбената декорация.

висяща сватбена декорация

Висящите бели фенери, украсени с малки рози в нюанси на розовото, със сигурност ще впечатлят гостите ви и ще внесат романтична атмосфера към празника ви.

сватба декор

Да внесем лавандулови ухания в сватбата в рустик стил. Лилавият цвят е в перфектен баланс с кафявия цвят на дървените маси и столове и изглежда приказно и много français (френски).

сватбена декорация рустик

За влюбените не само един в друг, но и в музиката, нотите изглеждат прекрасно за сватбена декорация.

Екзотична сватбена декорация

Екзотиката е част от връзката ви и не можете да живеете без лято, слънце и много ярки цветове? Ето един интересен декор за сватба с ананасови палми и покривка от ресни, като пола на хавайска танцьорка.

декорация за сватба приказка

Висящите във въздуха кристали и листенца от цветя ще внесат в сватбената ви декорация усещане за приказност и нереална атмосфера.

сватбен декор от божур

Оставете традиционните рози на страна и украсете сватбената трапеза и помещение с божури и антиринум.

рози за сватбена декорация

А, ако държите на традиционното цвете на любовта, можете да си останете на розите като вариант, но пък заложете на по-интересни вази и купи.

сватбен декор

Легендата за перфектната сватба гласи – колкото повече сладки вкусотии, толкова по-сладък ще е съвместният ви живот. Разбира се, това си го измислихме, но вижте само колко готини изглеждат пуканките и сладките в тези вази за сладки и бонбони.

декор на сватбен ресторант

Огромна ваза в средата на масата е идеален акцент за сватбена декорация.

сватбена маса декорация

Заложете на персоналните жестове, като подберете красив шрифт за картичките, които посочват мястото на госта.

висяща сватбена декорация

Украсете олтара си с висящи рози и божур.

нестандартна сватбена декорация

Отдадете се на вътрешния си хипстър! Тази сватбена декорация във винтидж рустик стил е абсолютно подходящо за любителите на ретрото.

Сватбена Агенция „Белисима Имидж“ ще ви помогне да сътворите вашето вълшебно събитие!

 

Автор на статията: Тереза Восканян
Източник: http://lazara.bg/svatbi/20-idei-za-svatbena-dekoraciq-2/