Изглежда, че в наши дни изкуството да създаваш оригинални кулинарни шедьоври, няма граници. Съвременните сватбени торти предлагат неизброими варианти на цветови решения, форми, та дори и истински цветя, които могат да се ядат. Те отдавна са надхвърлили традиционните представи за торта и вече преминават в графата хранителни скулптури.

Невероятната дизайнерка на сватбени торти Ема Джейн наскоро представи своето последно творение на Международно шоу за торти в Лондон. На пръв поглед, тортата в реален размер на сватбена рокля, изобщо не изглеждаше като сладкарско изделие. Напротив, посетителите виждаха дълга булчинска рокля, а в действителност това е напълно годно за консумация кулинарно изделие.

Джейн създава всяко парченце от тортата ръчно, а източник на нейното вдъхновение е рокля на филипинския дизайнер Марк Туманг. Истинската рокля изглежда като създадена да бъде носена от принцеса – обсипана с цветя и кристали, които сякаш се стичат от бюстието надолу по полата.

Като по чудо,Ема Джейн успява да пресъздаде всеки детайл с прецизна точност. Насладете се на този шедьовър, докато все още изглежда така, като да може да се облече! 🙂

Това е истинската рокля, от която Джейн е черпила вдъхновение:

сватбена рокля

А на тази снимка позират заедно с дизайнера Марк Туманг:

сватбена торта

 

А ето и сватбената торта в детайли:

сватбена торта сватбена торта сватбена торта уникат уникална сватбена торта сватбена торта уникална сватбена торта сватбена торта уникат

Снимки: instagram.com/caketrend и instagram.com/thecoordinatedbride