СВАТБЕНИЯТ ГРИМ

Сватбен грим

 

Като булка всяка жена иска да е бляскава и безупречна за Големия си ден. Но когато става въпрос за избора на правилните цветове, за да се постигне този ефект, булките си нямат и представа какво да изберат. Наистина е много трудно, като се има в предвид целия спектър от цветове и безкрайни вариации на матови и блестящи нюанси. За да помогнем на булките, ние потърсихме съвети от професионалстите и събрахме няколко трика, които да направят избора им по-лесен.

Булченски грим

КАКВО ДА НЕ ПРАВИТЕ!

Преди да обсъдим, как да изберете правилните цветове за сватбения си грим, нека първо да поговорим за това, какво трябва да избягвате на всяка цена.

Скандални цветове – за сватбения си ден трябва да изберете цветове, които да подчертаят естествената ви красота, а не такива, които ще привлекат повече внимание върху себе си, отколкото всъщност трябва. Много силни цветове, като ярко зелено и лилаво са подходящи за вечер с приятели или за по-ексцентрична ежедневна визия, но не и за вашата сватба.

 

Ежедневен грим– повечето от нас имат грим, който използват всеки ден – малко спирала, околочен коректор и малко цвят за устните. За булките, които не искат да харчат пари за гримьор, отклоняването от този навик може да е трудно, но задължително трябва да се направи. Вашият ежедневен грим изглежда фантастично, но за офиса. За сватбата ви – определено е лош избор. За да решите този проблем трябва да си набавите всички останали грим продукти, които не използвате в ежедневието си, но които са задължителни за повод като този. Също така трябва да разполагате с голям набор от четки, с които да тренирате седмици, дори месеци преди Големия ден.

Твърде много блясък – тайната на лекия, сияещ блясък, не е магия. Това всъщност е блясък, поставен върху ключови зони по лицето, за естествено изглеждащи акценти. За съжаление дори и малко да прекалите с блясъка може да се стигне до ужасяващ ефект. А да не говорим за снимките – отразяващите повърхности със сигурност не изглеждат добре. Така, че винаги прилагайте тези продукти в умерени количества.

Грим за булка

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЦВЕТА ЗА СВАТБЕНИЯ ГРИМ

Изборът на правилната гама от цветове може да направи драматична промяна във външния вид за вашата сватба. Независимо дали става въпрос за нещо леко и естествено, или за дръзко и драматично, съветите, които сме събрали ще ви помогнат да се спрете на перфектната палитра от цветове.

По кое време на деня е сватбата

Ако сватбата ви ще се проведе сутринта или по обяд трябва задължително да изберетепо светли тонове грим. Булките, които ще имат вечерна сватба могат да заложат на по-тъмните и драматични цветове. А ако се спрете на по-естествените тонове, то тогава няма значение, в коя част на деня е сватбата ви.

По кое време на годината е сватбата

Ако се съобрази сезонът на вашата сватба, вашият грим ще остане свеж до края. Ако планирате сватба през пролетта, заложете на свежите тонове, като розово и лилаво. Есенните булки могат да заложат на по-топлите тонове, а зимните – на зашеметяващи тъмночервени цветове и по-смели нюанси, които ще изглеждат феноменално на ярките бели пейзжи.

Сватбеният букет

Много от вашите снимки ще бъдат заснети именно със сватбения ви букет. Така че, ако имате някакъв открояващ се цвят, можете да заложите на него и при грима, за по-голяма завършеност. Букетът от червени рози, изключително ще се съчетае с лек, свеж грим и дръзки червени устни.  Ако обаче, акцентът са лилави орхидеи, тогава заложете на нещо стилно и изискано -като нежни, матови лилави сенки, които да подчертаят погледа ви и устни в натурален цвят.

Булченски грим

 

В крайна сметка изборът на сватбен грим се свежда до това да намерите храмонията между нюансите, които сте избрали, цветовете на сватбата, стила на роклята и свежият поглед. Акцентирайте само върху една част от лицето си, а останалите направете по-неутрални.

Сватбена агенция Белисима Имидж ще ви помогне в избора на професионален гримьор за сватбения ви ден.

Снимки – Pinterest

Източник: http://www.bridalidol.bg/profesionalni-saveti-kak-da-izberete-cvetove-za-svatbeniq-si-grim/